Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ

Οι εθνικές ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος στη γειτονιά μας!

Σε ένα μεγάλο τμήμα της Αττικής δημιουργούνται μικρές και μεγάλες εστίες παρανομίας, άβατες για κατοίκους, εμπόρους, ακόμη και αστυνομικούς.. Ιδού τι σημειώνουν σε ρεπορτάζ-έρευνες τους έγκριτες αθηναϊκές εφημερίδες... Κι μετά οι βρωμιάρτηδες του αντιρατσισμού ας σκούζουν...οι πεμπτοφαλαγγίτες του κερατά! Δείτε μερικά χλωμά αποσπάσματα:

Από ΑΧ. ΧΕΚΙΜΟΓΛΟΥ :



«Εγώ στη θέση σας θα έφευγα από την περιοχή!» είπε ο ένας. «Μείνετε εκεί όπου είστε, σε λίγα χρόνια θα γίνετε Ηρώδου Αττικού!» απεφάνθη ο άλλος. Η πρώτη φράση ανήκει σε κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Εσωτερικών και η δεύτερη σε αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων.

Ο συγγραφέας παρατηρεί τα εξής για την περιοχή Αγ. Παντελεήνονα κ.λπ.

Το έγκλημα επεκτείνεται

Στις γειτονιές κατά μήκος της οδού Αχαρνών και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα δρουν ως επί το πλείστον Αλβανοί και άτομα από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, κυρίως Ρουμάνοι και λιγότερο Πολωνοί. Οι αιματηρές συμπλοκές για ξεκαθαρίσματα προσωπικών ή οικονομικών διαφορών, οι δολοφονίες, οι ληστείες και σωματεμπορία γυναικών είναι στην ημερήσια διάταξη της περιοχής. Ιδια περίπου η εικόνα του εγκλήματος και στην πλατεία Βάθης και στα Πατήσια, όπου δραστηριοποιούνται Αλβανοί. Στην περιοχή οι κλοπές, οι διαρρήξεις, οι ένοπλες ληστείες, αλλά και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών (με νεκρούς και τραυματίες) είναι μόνο μερικές από τις μορφές εγκληματικότητας που αναφέρονται σχεδόν καθημερινά στα δελτία συμβάντων των τοπικών τμημάτων ασφαλείας. Επίσης στα Πατήσια καθημερινά καταγράφονται κρούσματα όπως αρπαγές τσαντών, πορτοφολιών, κινητών τηλεφώνων και μικρών χρηματικών ποσών από Ελληνες και αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με αστυνομικούς, στην πυκνοκατοικημένη Κυψέλη «ανθεί» η λεγόμενη εγκληματικότητα του δρόμου και οι κλοπές-διαρρήξεις, με τη συμμετοχή Αλβανών, Γεωργιανών και ατόμων από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Ακόμη, πολλοί Γεωργιανοί, Βούλγαροι και Ρώσοι κάνουν «χρυσές δουλειές» μπαίνοντας σε σπίτια και «αδειάζοντάς» τα από κάθε είδους πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα. Πολύτιμοι συνεργοί τους οι συμπατριώτισσές τους που μερικές ημέρες πριν έχουν ερευνήσει τους χώρους του σπιτιού ή του διαμερίσματος εργαζόμενες ως οικιακοί βοηθοί. ΒΗΜΑ


Στα χέρια Αλβανών ναρκωτικά, γυναίκες

Από την Πλατεία Καραϊσκάκη ώς τα στενά του Αγίου Παντελεήμονα η εικόνα διαφοροποιείται. Κυρίαρχη δύναμη αποτελούν οι Αλβανοί, ενώ στην περιοχή ζουν και δραστηριοποιούνται Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Πολωνοί, οι δραστηριότητες των οποίων συχνά αποκτούν χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος. Οι μεν Αλβανοί ελέγχουν πλήρως τη διακίνηση (σε μεγάλη κλίμακα) ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς, ενώ έχουν επεκτείνει τη δράση τους στον «έλεγχο» οίκων ανοχής από κοινού με τους Ρουμάνους και τους Βουλγάρους. Στην περιοχή από την πλατεία Καραϊσκάκη και προς τον Αγ. Παντελεήμονα οι εκδιδόμενες γυναίκες προέρχονται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης φαινόμενο που έγινε αισθητά εντονότερο μετά την ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. Από τις 410 εκδιδόμενες γυναίκες που έχουν συλληφθεί στην περιοχή από τις αρχές του έτους, η συντριπτική πλειονότητα κατάγεται από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, αντίθετα με ό,τι ισχύει στην περιοχή γύρω από την Πλ. Θεάτρου.
Aξιωματικός της Ασφάλειας λέει σχετικά ότι «πρόκειται για γειτονιές με έντονη παρουσία των Αλβανών και δευτερευόντως Ρουμάνων, Βούλγαρων, Ρώσων και Γεωργιανών. Επιδίδονται σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις, ελέγχουν οίκους ανοχής και είναι συχνές οι μεταξύ τους ένοπλες συμπλοκές». (Από ...ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΤΟ ΕΘΝΟΣ..σημειώνει:

Ολα τα στοιχεία συγκλίνουν στο ότι το εκρηκτικό μείγμα στην καρδιά της Αθήνας επεκτείνεται και κυριαρχεί στις πάλαι ποτέ καλές αστικές περιοχές. Ο δήμος της Αθήνας παρουσιάζει μία σταδιακή μείωση του πληθυσμού κατά 3,4%, όπως και γειτνιάζοντες δήμοι με την κατακόρυφη εισροή μεταναστών που στην επίσημη απογραφή του 2001, πανελλαδικά ήταν κάπου 790.000, δηλαδή το 7% του πληθυσμού. Δέκα χρόνια μετά, το πρόβλημα έχει γίνει εκρηκτικό.
Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν παντού πολλά ενοικιαστήρια και πωλητήρια κατοικιών. Υπάρχει πολύς κόσμος που φεύγει από την περιοχή. Αν και δεν υπάρχουν ακριβή αδιάσειστα στοιχεία, οι εκτιμήσεις είναι ότι από την περιοχή έχει αναχωρήσει το 40% των παλαιών ?παραδοσιακών? κατοίκων. Αυτό ξεκίνησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εντάθηκε σταδιακά και κορυφώνεται το τελευταίο εξάμηνο. Γνωρίζουμε πολλούς από αυτούς που φεύγουν διότι, όπως λένε, η κατάσταση είναι αφόρητη, υπάρχει εγκληματικότητα και ένα συνονθύλευμα πραγμάτων με κυρίαρχο την έλλειψη ασφάλειας. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί φεύγουν εξαιτίας των ξένων, λέει η κυρία Δήμητρα Σιδερή, πρόεδρος στην 4η δημοτική Κοινότητα. Στις γειτονιές του Κολωνού, στα Σεπόλια, πέριξ της Λιοσίων και στην Αχαρνών το μεταναστευτικό κυριαρχεί στις συζητήσεις όσων Αθηναίων απέμειναν.
Οι πρώτες φουρνιές μεταναστών, όπως Αλβανοί και Πολωνοί, σε μεγάλο βαθμό ενσωματώθηκαν, αγόρασαν κατοικίες, απέκτησαν επιχειρήσεις και θεωρούν την πόλη και δική τους. Δεν ισχύει το ίδιο για τα νέα μεγάλα κύματα μετανάστευσης, λέει η κυρία Σιδερή και αναφέρει περιπτώσεις όπου 40 αλλοδαποί ζητούσαν πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας δίνοντας την ίδια διεύθυνση... Οπως λέει, πολλοί ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται πλέον ούτε να ενοικιάσουν τα σπίτια τους γιατί μετά τα βρίσκουν ρημάδια, ενώ άλλοι μνημονεύουν κάποιους που ενοικιάζουν με το κεφάλι και χτίζουν πολυκατοικίες.
Πέριξ της Αγίου Μελετίου και της Πλάτωνος πολλά καταστήματα έκλεισαν ή άλλαξαν χέρια... Οι κάτοικοι λένε ότι για να κρατηθεί η περιοχή χρειάζονται να ανοίξουν δουλειές και βέβαια για να επιστρέψει η κατοικία απαιτείται φύλαξη και ασφάλεια. Ακόμα και στις μικρές παρόδους βλέπει κανείς να αυξάνονται τα κλειστά καταστήματα που δίνουν ζωή στη γειτονιά και αποτελούν πυρήνα γύρω από τον οποίο συγκροτούνται κοινωνικές σχέσεις.
Αντιπρόεδρος εμπόρων
Αλλαξε η Πατησίων
Kλειστό το 25% των επιχειρήσεων στην οδό Σταδίου, το 20% στην Πανεπιστημίου και το 15% στην Ερμού. Τα στοιχεία διαφοροποιούνται καθημερινά λόγω της οικονομικής κρίσης.
Οι γειτονιές έχουν αλλάξει τελείως μορφή και τα μαγαζιά Ελλήνων λιγοστεύουν δραματικά. Παράλληλα, υπάρχει η τάση να ανοίγουν μαγαζιά που ανήκουν σε αλλοδαπούς, αλλά με γκρίζες συνθήκες εργασίας και ωραρίου, λέει ο κ. Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας. Αγορές όπως στην Πατησίων έχουν αλλάξει μορφή, όψη, ύφος και γλώσσα. Στην Πατησίων υπάρχουν πολλά άδεια καταστήματα και δυστυχώς αυτό συνεχίζεται στις γειτονιές. Οποια κίνητρα και να δοθούν, εάν δεν υπάρχει ασφάλεια και εύρυθμη λειτουργία στους δρόμους, δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Τα κίνητρα ίσως βοηθήσουν επενδυτές ή επιχειρήσεις, αλλά όχι μαγαζιά με ανοιχτές πόρτες, με βιτρίνες και αμεσότητα με το πεζοδρόμιο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
gapostolidis@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: