Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011



ZOYMΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠO  ΤΟ ΣΟΦΟ ΜΑΣ   Επίκαιρο σημειώμα από τον ΓΕΡΟ ΣΟΦΟ
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ & ΟΙ ΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

Μεγάλη γιορτή, το δεύτερο Πάσχα σήμερα.Δυό χιλιάδες χρόνια τώρα τιμάται κατανυκτικά από τους ΄Ελληνες η μάνα του Θεού.. Δημιούργησε, η τιμή αυτή, μια πανίσχυρη παράδοση και πολιτισμό. ΄Όμως ξενόφερτες ιδεοληψίες, κυρίως οπαδών του κομμουνισμού, σοσιαλισμού, προοδευτισμού, μηδενισμού κ.λπ.επιδίδονται βλακωδώς στην αποκαθήλωση, υποβάθμιση των  ιερών κι οσίων πίστεων του ελληνισμού. Γιατί αυτή η πρεμούρα; Οι ίδιοι δεν θέλουν να πιστεύουν.. Λίαν καλώς! Αλλά γιατί ενοχλούνται με τις πίστες των άλλων; Η ορθοδοξία, είτε αρέσει είτε όχι στους άσκεπτους κι άννοους είναι μια κολοσσιαία πραγματικότητα, ένα συγκλονιστικό επίτευγμα παράδοσης μέσα στις αιώνες, που αξίζει σεβασμού κι όχι βολών.. και λοιδωριών.
Δεν νομίζω ότι τα σημερινά δοξολογήματα προς τη Θεοτόκο, έχουν προηγούμενο σε άλλους λαούς.. Εδώ μόνον, η γυναίκα εξισώνεται με το Θεό…εν τω προσώπω της Μεγαλόχαρης.
Και χωρίς να θέλω να σκανδαλίσω, αλλά μόνον να σκαλίσω την μνήμη σας, θα το πω πως η Παναγιά ..έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη.. σε λάμψη.. Προηγήθηκε η Παλλάδα, η Θεά Αθηνά, της ελληνικής αρχαιότητας. Δεύτερη μετά των αρχηγό  των Θεών, Δία και η ίδια Θεοτόκος που γέννησε τον Απόλλωνα , αφού προηγουμένως ..κι αυτή μύρισε… άνθος περίπου σαν τον κρίνο της Παναγίας…
Βλέπετε καμία ομοιότητα μεταξύ Χριστιανισμού και αρχαοελληνισμού; Μόνον μία;
Ο Χριστιανισμός για να «δέσει» ως πίστη, δανείστηκε σχεδόν τα πάντα από τις πίστες των αρχαίων Ελλήνων.. ακόμη δε, σε αντικατάσταση των 12 Θεών, εφεύρε τους 12 Αποστόλους.. (λες κι ήταν δύσκολο να τους κάνει 13…) Την υπέρτατη Θεά της σοφίας Αθηνά (προς τιμήν της ανηγέρθη ο αθάνατος  Παρθενών… εις «αντικατάσταση του οποίου ο Ιουστινιανός ανήγειρε την επίσης πλέον αθάνατη Αγία Σοφιά .. και μη ξεχνάμε την… Αθηνά, θεά της …σοφίας! Τυχαίο;
Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε κι άλλα. ΄Ένα είναι το σημαδιακό: Νυν υπερ πάντων ο ΕΛΛΗΝ… Από δώ το είχε ,από κει τόφερε.. ώστε  «πάντρεψε τα αλλότρια» !
Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται η μαγεία,το ανεξήγητο, και μυστηριώδες αυτού του ανάδελφου όντος, του ΄Ελληνα (περιλαμβάνω φυσικά και το ισότιμον Θήλυ, αν και είναι λιγάκι πιο… ίσιο αυτό  από το άρρεν ). Αυτό λοιπόν το περίεργο πλάσμα, που δεν ξεχνάει τις ρίζες του βρίσκει πάντα λύσεις στα δύσκολα..(καλή ώρα σήμερα). Υιοθέτησε την Παναγιά, έχοντας πάντα στο μυαλό του την Παλλάδα του Παρθενώνα.
Ισορρόπησε, κι έτσι συνεχίζει να πορεύεται έως τώρα ξεροκέφαλα και δημιουργικά εις τους αιώνας και εις τους αιώνες του μέλλοντος. Αμήν.
Και χρόνια Πολλά

Για την Θεά Αθηνά μπορείτε να δείτε >  www.aliartos.net   

Δεν υπάρχουν σχόλια: