Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!

ΕΠΑΝΑΦΕΡΡΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ!




Είμαστε μάλλον οι πρώτοι (από το 2004 και πιο πριν,) που θέσαμε το θέμα της ευθύνης του ψηφοφόρου.. ΄Εχουμε αναλύσει πλειστάκις το κεφάλαιο, αλλά οι σημερινές σκέψεις του εύστοχου  Γέρου σοφού, το φέρει ξανά στην επιφάνεια:
Ο Γέρος λέει κάθετα πως ο Έλλην είναι... πολιτικά ανώριμος, απαίδευτος και αγελαίος λαός!Αντίθετα δηλαδή από τα χαϊδευτικά  φληναφήματα που του απευθύνουν ΟΛΟΙ ανεξαίρετα οι τυχοδιωκτούντες πολιτικοί που θέλουν να τον κανακεύουν, και... ώριμο κι υπεύθυνο... τον ανεβοκατεβάζουν προκειμένου να τον κανακέψουν.

Η αλήθεια όμως είναι μία: Ο ψηφοφόρος παραμένει ακόμη ο μόνος ανεύθυνος και στη σημερινή δραματική κατάσταση της χώρας. Αυτός με την ψήφο του δεν αναδεικνύει εκείνους που κρίνει ως περισσότερο αποτελεσματικούς για την ευτυχία της χώρας; ΄Οταν ένας πρωθυπουργός ή υπουργός κάνει φάλτσα λογικά του ζητούνται να ...πληρώσει... άλλο αν για τα σημερινά τραγικά δεν έχει ζητήθει τίποτε κι από κανέναν εγκληματικό οφιτσάριο.. ( αυτό όμως είναι ένα άλλο ιστορικό κεφάλαιο)
Ο ψηφοφόρος είναι ηθικός αυτουργός για τις πράξεις εκείνων που επιλέγει. Ο εκλεγείς-υπεύθυνος ...πληρώνει για τις πράξεις του... ο ηθικός του αυτουργός-ψηφοφόρος- γιατί παραμένει στο απυρόβλητο;
Σε μια ιδανική δημοκρατία πάντες οι μετέχοντες έχουν ευθύνες... Εδώ στη δική μας πολύφημο ...δημοκρατία του κερατά... τελικά κανείς δεν φέρει ευθύνη... ειδικά ο μέγας δράστης ο ψηφοφόρος κι ειδικά όταν ψηφίζει με επαγγελματικούς όρους... (ΨΗΦΙΖΩ .. ΑΥΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΑΥΤΟ...)
Η σημερινή κατάντια μας οφείλεται αποκλειστικά σ΄αυτόν τον αχρείο ψηφοφόρο, πελάτη κομμάτων .. Θα τον αφήσουμε έτσι να μας κοροϊδεύει πάνω στα ερείπια της Ελλάδας... Η αληθινή δημοκρατία απαιτεί την υπεύθυνη συμμετοχή ΟΛΩΝ... Όχι αυτόν τον μπάσταρδο ψηφοφόρο ...που ρυθμίζει με τις εξαγορασμένες επιλογές του στο περιθώριο της ανευθυνότητας τη ζωή των άλλων ;
Εμείς σε καμιά περίπτωση. Θα φέρουμε στο σκαμνί τους ψηφοφόρους εκείνους που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάντια. Θα καθίσουν στο σκαμνί , δίπλα με τους φωστήρες πολιτικούς, που επέλεξαν.Απλά ...έτσι αν μιλάμε για ορθή δημοκρατία  ή για τη δημοκρατία του άθλιου .."μαζί τα φάγαμε" ..Τώρα είναι η ώρα να φάμε τα μουστάκια μας με άσκεπτους κι άννοους ψηφοφόρους.. Και να μην αμφιβάλει κανείς πως σύντομα ο ψηφοφόρος μαζί με τους πολιτικούς που επιλέγει... θα κάθεται επίσης στο σκαμνί!Προηγμένη αντόληψη; Κάθε άλλο: Επιταγή της αληθινής δημοκρατίας ..
Η ανωνυμία και η κουκουλοφορία θα τερματίσει!  
 




Ο ΓΕΡΟ ΣΟΦΟΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: