Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ...ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Offsite news             
Eάν το Newsletter της Offsite δεν εμφανίζεται κανονικά πατήστε εδώ
Διαβάστε μας στο www.offsite.com.cy | Προωθήστε το email

19 Δεκεμβρίου 2016

Αυτοί είναι οι δήμαρχοι ανά το παγκύπριοΟι πολίτες προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες και εξέλεξαν τους τοπικούς «άρχοντες» της Κύπρου. Η προσέλευση στις κάλπες έφθασε το 62,3 %, με την αποχή να αγγίζει το 37,7% .Διαβάστε ποιοι είναι οι δήμαρχοι που εξελέγησαν εδώ.


Δημοτικές Εκλογές 2016: Αυτοί είναι οι κοινοτάρχες που εξελέγησαν
Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στους υποψήφιους για τη θέση του δημάρχου, όμως τον δικό τους αγώνα έδωσαν και οι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές.Δείτε ποιοι υποψήφιοι κέρδισαν την εμπιστοσύνη των συγχωριανών τους εδώ.

«Άρωμα» γυναίκας σε 4 δήμους της Κύπρου (φωτογραφίες)
«Άρωμα» γυναίκας θα έχουν πλέον τέσσερις δήμοι της Κύπρου, αφού τα ηνία των Δήμων Κερύνειας, Λακατάμειας, Λευκόνοικου και Ακανθούς έχουν αναλάβει πλέον γυναίκες. Δείτε ποιες είναι εδώ.


Συνάντηση Αναστασιάδη - Γιούνκερ: Η καλύτερη εγγύηση για την Κύπρο είναι η λειτουργικότητα του συστήματος διακυβέρνησης
Για μια πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μια κρίσιμη συγκυρία για το Κυπριακό έκανε λόγο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το πέρας της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της Κομισιόν ΖανΚλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες. Διαβάστε τι ειπώθηκε εδώ.

Τηλεφωνικές συνομιλίες Μπάιντεν με Αναστασιάδη και Ακιντζί
Τηλεφωνικές συνομιλίες είχε την Παρασκευή ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τους δύο ηγέτες για τη μέχρι στιγμής πρόοδο και εκδήλωσε τη στήριξή του. Διαβάστε τι είπε εδώ.

Επενδυτικές ευκαιρίες για πέντε κυπριακές εταιρείες στη Νέα Υόρκη
Το Αμερικανο-κυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργάνωσε την περασμένη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, συνάντηση ανάμεσα σε επενδυτές και πέντε κυπριακές εταιρίες, που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους εν δυνάμει επενδυτές.Διαβάστε περισσότερα εδώ.



Πυρομαχικά κλάπηκαν από την Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»
Πρωτοφανές επεισόδιο συνέβη νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», κατά το οποίο τρεις νεαροί εισήλθαν στη Βάση και απέσπασαν από τον φρουρό έμφορτους γεμιστήρες και σφαίρες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κλοπή σημειώθηκε στις 19:10. Διαβάστε για το απίστευτο περιστατικό εδώ.

Αναγκαστική προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη αεροσκάφους της Easyjet από Πάφο
Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε αεροσκάφος της EasyJet, που απογειώθηκε από την Πάφο με προορισμό το Μάντσεστερ, λόγω αδιαθεσίας ενός εκ των επιβατών της. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ληστής στη Λεμεσό τις έφαγε από τον υπάλληλο του περιπτέρου
Την πάτησε επίδοξος ληστής περιπτέρου, αφού αντί να φύγει με τα λεφτά βρέθηκε δεμένος στο πάτωμα να περιμένει την Αστυνομία. Ο 45χρονος κακοποιός συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο δικαστήριο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.






Το Ανώτατο απέρριψε αίτηση των Ζολώτα, Focus και Fole για ακύρωση δικαστικής απόφασης
Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε αίτηση που καταχώρισαν ενώπιόν του οι Μιχάλης Ζολώτας, Focus Maritime Corp και Mihail Andrei Fole, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της φερόμενης δωροδοκίας του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου με 1 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Focus. Διαβάστε την απόφαση εδώ.

Κύπριος υπερτυχερός στο Τζόκερ – Κέρδισε 2,5 εκατ. ευρώ – Πού παίχτηκε το δελτίο
Εκατομμυριούχος είναι από το βράδυ της Κυριακής συμπολίτης μας στη Λευκωσία, αφού είναι ο μεγάλος νικητής του Τζόκερ και έγινε πλουσιότερος κατά 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι 5,9,11,28,31 και Τζόκερ ο αριθμός 19. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δελτίο Καιρού – Μέχρι τα ημιορεινά θα φτάσουν τα χιόνια
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος µε μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Στα ψηλότερα ορεινά, αλλά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές, πιθανόν να χιονίσει. Διαβάστε την πρόβλεψη των επόμενων ημερών εδώ.



Με τηλεφωνική φάρσα επιχειρούν να κλέψουν χρήματα από ανυποψίαστους στην Πάφο
Ένα απίστευτο σενάριο σκαρφίστηκαν επιτήδειοι στην Πάφο, στην προσπάθειά τους για να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, αυτή τη φορά μέσω τηλεφωνικής φάρσας, με την οποία τρομοκρατούν τα θύματά τους. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Σοβαρό τροχαίο - Οδηγός παρέσυρε γυναίκα σε κεντρική λεωφόρο της Λευκωσίας
Γύρω στις 6.45 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου, αυτοκίνητο που οδηγούσε 63χρονος κάτοικος Λευκωσίας παρέσυρε και τραυμάτισε στη λεωφόρο Αθαλάσσας 76χρονη πεζή, η οποία τη στιγμή εκείνη προσπαθούσε να διασταυρώσει τον δρόμο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


βράδυ της Κυριακής σε γνωστή υπεραγορά στη Λεμεσό. Οι επίδοξοι ληστές έφυγαν τελικά με άδεια χέρια. Διαβάστε τι ακριβώς έγινε εδώ.

Αποζημίωση €735.000 σε νεαρό που έπεσε σε τρύπα ασανσέρ
Το ποσό των €735.000 επιδικάστηκε υπέρ νεαρού άντρα ο οποίος τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου 2003, στην προσπάθειά του αποχωρήσει από κέντρο διασκέδασης στη Λευκωσία, όπου βρισκόταν, έπεσε στο κενό, όταν οι πόρτες του ασανσέρ άνοιξαν χωρίς να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο και ο κλωβός. Ο νεαρός έπεσε από ύψος 17 μέτρων. Διαβάστε για το περιστατικό εδώ.

Σύλληψη 27χρονου για διάρρηξη και κλοπή της οικίας των… γονιών του
Στη σύλληψη 27χρονου προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με υπόθεση διάρρηξη κατοικίας των γονιών του και κλοπής χρυσαφικών αξίας 5 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 27χρονος -που κατάγεται από τη Ρουμανία- συνελήφθη όταν αφίχθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.



Διπλό… μαφόζικο χτύπημα στη Λεμεσό με φόντο το ποδόσφαιρο
Αν και η Αστυνομία δηλώνει πως όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται στο παρόν στάδιο, εξετάζεται σοβαρά ο συσχετισμός των δυο εγκληματικών ενεργειών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λεμεσό, με στόχο καντίνα σε γήπεδα mini-football του προπονητή της Αθλητικής Ένωσης Ζακακίου Δημήτρη Δημητρίου και αυτοκίνητο του βοηθού προπονητής της ομάδας Αλέξη Γαρπόζη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συλλήψεις στη Λάρνακα – Αντί να πληρώσουν, χτύπησαν τον φρουρό και διέλυσαν το κέντρο
Η Αστυνομία συνέλαβε το βράδυ του Σαββάτου και έθεσε υπό κράτηση τέσσερα άτομα, τα οποία κτύπησαν τον φρουρό ασφαλείας σε νυκτερινό κέντρο και προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές όταν τους ζητήθηκε να πληρώσουν τον λογαριασμό. Και οι τέσσερις κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα. Διαβάστε τι συνέβη εδώ.

Ένα drone μάς «τραγουδάει» τα Κάλαντα από το χιονισμένο Τρόοδος (βίντεο)
Ένα βίντεο μοναδικής ομορφιάς κυκλοφορεί στα social media εδώ και μερικές ώρες. Φυσικά, προέρχεται από το εντυπωσιακό Τρόοδος, το οποίο ντύθηκε στα λευκά, μετά τις πρόσφατες χιονοπτώσεις, ακριβώς ό,τι πρέπει για να ενισχυθεί το πνεύμα των Χριστουγέννων, που βρίσκονται προ των πυλών. Δείτε το βίντεο εδώ.





125.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ τον μήνα!
Στοιχεία που δείχνουν τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας έδωσε η Υπουργός Εργασίας της Ελλάδας κυρία Έφη Αχτσιόγλου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο από κοινού με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με στόχο να διατηρήσει «ζεστό» το ελληνικό αίτημα για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Διαβάστε τι ισχύει εδώ.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» – Ιερόσυλοι έκαψαν και βεβήλωσαν εκκλησία στην Κρήτη (φωτογραφίες)
Μια απαράδεκτη ενέργεια καταγράφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του Λαγολιού της Κρήτης. Όπως αναφέρει το e-mesara.gr, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου που βρίσκεται στον δρόμο Λαγολιού – Κλήματος και έκαψαν ένα μέρος του τέμπλου, μαζί με εικόνες. Δείτε τις φωτογραφίες εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: